Στιγμιότυπα 17ου Διάπλου (3)

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011 22:00
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Αποστολές 2011
Διαβάστηκε 3270 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Στιγμιότυπα 17ου Διάπλου (3)

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011 - 17ος Διάπλους

Το μικροβιολογικό τμήμα της Ομάδας αρχίζει από τις 7:30 τις πρώτες αιμοληψίες. Το τμήμα θα δουλέψει ασταμάτητα για δώδεκα και πλέον ώρες ώστε να παραδώσει τα αποτελέσματα των αιματολογικών και βιοχημικών αναλύσεων στους πενήντα τέσσερις (54) κατοίκους που εξετάσθηκαν.

Οι κάτοικοι άρχισαν να προσέρχονται στη κεντρική γραμματεία των ιατρείων από τις 09:00.

Τα ιατρεία γέμισαν γρήγορα με κατοίκους που προσήλθαν να εξετασθούν τιμώντας και εμπιστευόμενοι την Ομάδα. Μέχρι το βράδυ, εξετάσθηκαν πάνω από 160 κάτοικοι από τους 200 που ζουν στο νησί.

Την ίδια ώρα, άλλα μέλη της Ομάδας κατέβαλαν υπερπροσπάθεια να στρώσουν το χώρο της αυλής του νηπιαγωγείου με το ειδικό αντικραδασμικό δάπεδο ασφαλείας που είχε ήδη στείλει η Ομάδα στο νησί ώστε να τοποθετηθούν και τα όργανα της παιδικής χαράς που πρόσφερε η Ομάδα.

Οι κόποι ανταμείφθηκαν, η παιδική χαρά τέλειωσε στην ώρα της και το απόγευμα δεν ακούγαμε τίποτε άλλο παρά τις χαρούμενες φωνές των παιδιών.

Έχει πλέον βραδιάσει, η ομάδα μεταφοράς και συναρμολόγησης ξανασυγκεντρώνει ιατρικό εξοπλισμό και μηχανήματα και τα μεταφέρει στο «ΜΗΝΑ Ε» για τον επόμενο σταθμό, τη Πάτμο.

Την ίδια ώρα, στη πλατεία του νησιού, η Ομάδα οργάνωσε μουσική βραδιά που ξεκίνησε με τον Θανάση Ζώης (στιχουργό και συνθέτη του «ΑΓΡΙΑ ΝΕΡΑ»). Ακολούθησε ο Γιάννης Ζουγανέλης που ανταποκρίθηκε αμέσως και αφιλοκερδώς στο κάλεσμα της Ομάδας, ήρθε στο Καστελόριζο και τραγούδησε, είπε ανέκδοτα και δημιούργησε πολύ κέφι σε όλους μας.

Ετικέτες

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Απριλίου 2012 18:07

&