Θηρασία

Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2009 20:39
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Αποστολές 2008
Διαβάστηκε 4402 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Θηρασία

H Θηρασία γεωγραφικά είναι σε απόσταση αναπνοής από την Σαντορίνη, όμως , οι ελλείψεις τους είναι τόσο ουσιώδεις, που είναι σαν να βρίσκεται χιλιάδες ναυτικά μίλια μακριά.

“Σ’ αυτό τον κόσμο που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται τους άλλους’’ (Σεφέρης).

Η ''Ομάδα Αιγαίου'' πραγματοποιήσε από 5/12/08 έως και 7/12/08 επίσκεψη στη Θηρασιά.

Στη Θηρασιά λειτουργήσαμε ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων όπως παθολογικό, καρδιολογικό, χειρουργικό, ορθοπεδικό, αγγειοχειρουργικό, ΩΡΛ, ψυχιατρικό, πνευμονολογικό, δερματολογικό, πλαστικής χειρουργικής, γυναικολογικό, παιδιατρικό και οδοντιατρικό.(εξετάστηκαν 83 κάτοικοι).

Πραγματοποιήσαμε προληπτικό έλεγχο στα παιδιά, που αφορά ορθοπεδικές, καρδιολογικές και οδοντιατρικές παθήσεις (εξετάστηκαν 25 παιδιά).

Επιπλέον, λειτουργήσαμε ιατρεία πρόληψης, διάγνωσης και αντιμετώπισης καρκίνου του δέρματος.

Επίσης εκτελέσαμε μικροβιολογικές εξετάσεις , που κάλυψαν ένα πλήρη αιματολογικό και βιοχημικό έλεγχο (65 αιμοληψίες - 5 κατ' οίκον).

Τέλος πραγματοποιήσαμε παράσταση θεάτρου σκιών για τα παιδιά του νησιού και προσφέραμε εκπαιδευτικό & παιδαγωγικό υλικό στα σχολεία μετά από σχετικά συνεννόηση που είχαμε με τους εκπαιδευτικούς του νησιού (3 παλέτες - 37 κιβώτια).

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) στις 5 Νοεμβρίου 2008 παραχώρησε στην «Ομάδα Αιγαίου» μέρος του ιατρικού υλικού της που είχε προμηθευτεί και διέθετε για τις ανάγκες της Παραολυμπιακής Αποστολής στο Πεκίνο. Η ''Ομάδα Αιγαίου'' μέρος αυτού του ιατρικού υλικού παρέδωσε στο Αγροτικό Ιατρείο της Θηρασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 20:48

&