Στιγμιότυπα 18ου Διάπλου (Μέρος 4ο)

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012 18:48
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Αποστολές 2012
Διαβάστηκε 4918 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)
Στιγμιότυπα 18ου Διάπλου (Μέρος 4ο)

Η Ομάδα ξεκίνησε νωρίς την Δευτέρα το πρωί απο Αμοργό με κατεύθυνση την Πάτμο.

Στη διαδρομή είχαμε καλή θάλασσα και έτσι φθάσαμε στις 11:15 στη Πάτμο όπου στη προκυμαία μας περίμεναν με τραγούδια και ζητωκραυγές μαθητές πολλών σχολείων με τους εκπαιδευτικούς τους και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Οι ομάδες οργάνωσης των ιατρείων έπιασαν αμέσως δουλειά και έστησαν γραμματείες, χωροθέτησαν ιατρεία, εγκατέστησαν, συνέδεσαν και ρύθμισαν τον ιατρικό εξοπλισμό, ώστε οι γιατροί να ξεκινήσουν τις ιατρικές εξετάσεις νωρίς το απόγευμα.

Ταυτόχρονα, άλλες ομάδες άρχισαν τη μεταφορά και παράδοση στα σχολεία του εκπαιδευτικού υλικού και εξοπλισμού (διαδραστικούς πίνακες, φωτοτυπικά, projectors, υπολογιστές για τον εξοπλισμό της αίθουσας πληροφορικής του γυμνασίου-λυκείου Χώρας Πάτμου, σχολικά έπιπλα, αναλώσιμα και πολλά άλλα).

Το βράδυ της Δευτέρας, ψυχίατρος και μέλος της Ομάδας, μίλησε σε κατοίκους και εκπαιδευτικούς με θέμα "κρίσεις και η επίδρασης τους στη ψυχολογία μας". Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ερωταπαντήσεις σε διάφορα θέματα που εθίγησαν.

Η προσέλευση των κατοίκων στα ιατρεία ήταν απίστευτα μεγάλη, οπως συγκινητική ηταν και η έκφραση αγνών συναισθημάτων ευγνωμοσύνης και αγάπης προς τα μέλη της Ομάδας.

Δευτέρα απόγευμα και Τρίτη, εξετάστηκαν 747 κάτοικοι εκ των οποίων οι 54 κατ' οίκον. Έγιναν 203 αιμοληψίες απο τις οποίες 45 με επίσκεψη κατ´ οίκον σε κατάκοιτους ασθενείς και τέλος, 5 βιοψίες και 16 pap-test.

Σε όλα τα σχολεία που επισκεφθήκαμε στη Σκάλα, τη Χώρα και τον Κάμπο για την παράδοση του εκπαιδευτικού υλικού και εξοπλισμού, είχαν οργανωθεί εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Μας προσφέρθηκαν χειροτεχνήματα, ζωγραφιές και κατασκευές, οι μαθητές τραγούδησαν για εμάς και έδειξαν την αγάπη τους στην Ομάδα με τον μοναδικό αυθόρμητο τρόπο που εκδηλώνονται τα παιδιά.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί μίλησαν με λόγια βγαλμένα απο τη ψυχή τους. Είδαμε νηπιαγωγό να δακρύζει απο τη συγκίνηση διότι της παρέχονταν πλέον τα μέσα ωστε να εκτελέσει καλύτερα το έργο της προς όφελος των παιδιών.

Πρέπει να επισημανθεί ότι το Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος ενίσχυσε σημαντικά την Ομάδα στη προσφορά εξοπλισμού σε όλα να νησιά του 18ου Διάπλου.

Θα είναι για όλους μας δυο αξέχαστες ημέρες.

Ετικέτες

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Μαΐου 2012 19:14

&