Στιγμιότυπα 19ου Διάπλου (Μέρος 5ο)

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 21:00
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Αποστολές 2013
Διαβάστηκε 34335 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Στιγμιότυπα 19ου Διάπλου (Μέρος 5ο)

Κουφονήσι - Δονούσα (23-26/5/2013).

Φθάσαμε στο Κουφονήσι με αρκετό σπράυ επάνω μας αλλά η υποδοχή των κατοίκων με ρακί, τηγανήτες, τοπικούς χορούς και τραγούδια, μας έκανε να ξεχάσουμε τη μικρή ταλαιπωρία.

Το βράδυ, είχαμε οργανώσει παράσταση κλόουν (φωτο) και στη συνέχεια, είμαστε καλεσμένοι του Δημάρχου για φαγητό όπου μας προσφέρθηκε η εικόνα του Αη Γιώργη, προστάτη του νησιού.

Την άλλη ημερα, είχαμε ιατρεια (138 κάτοικοι - 6 κατ' οίκον και 52 αιμοληψίες) με πόλη μεγάλη προσέλευση κατοίκων αλλά και επίσκεψη στα σχολεία.

Το απόγευμα βάλαμε ρότα για το τελευταίο νησί του φετινού Διάπλου, τη Δονούσα. Στο λιμάνι, η ίδια θερμή υποδοχή.

Στη συνέχεια, οι αρμόδιοι για το στήσιμο των ιατρείων έπιασαν δουλειά. Στα ιατρεία ήρθε σχεδόν όλο το νησί: 103 κάτοικοι (5 κατ' οίκον) και 59 αιμοληψίες (φωτό). Ο κλόουν διασκέδασε τα παιδιά και την επόμενη ημέρα, μετά την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων, γευθήκαμε νόστιμα τοπικά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες του νησιού, ακούσαμε παραδοσιακά τραγούδια και χορέψαμε με τους κατοίκους του νησιού.

Ο Πρόεδρος του πολιτιστικού νησιού μας πρόσφερε το χάρτη του νησιού.

Την Κυριακή πρωί, ξεκινήσαμε για Λαγονησι. Στη Σύρο σταμάτησαμε προσκεκλημένοι του Ναυτικού Ομίλου Σύρου για να γνωριστούμε και να τιμήσουν το έργο της Ομάδας.

Απόγευμα, φθάσαμε στο Λαγονησι, κουρασμένοι αλλά συνάμα και ευχαριστημένοι για την ολοκλήρωση ενός ακόμη επιτυχημένου διάπλου.

Ο απολογισμός των ιατρικών υπηρεσιών ήταν 1113 κάτοικοι στα ιατρεία, 507 αιμοληψίες και 86 Pap test.

Και του χρόνου.

 

 

Ετικέτες
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Στιγμιότυπα 19ου Διάπλου (Μέρος 4ο)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013 09:14

&