Θεατρική παράσταση: Κοσμάς ο Αιτωλός

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 13:41
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Αποστολές 2018
Διαβάστηκε 85812 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Θεατρική παράσταση: Κοσμάς ο Αιτωλός

Η ομάδα Αιγαίου ταξιδεύει τον Κοσμά τον Αιτωλό στην Πάτμο.


Πάτμος - Σάββατο 12/05 - 21:00, στον υπαίθριο χώρο της Αποκάλυψης. Είσοδος ελεύθερη.


Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, σε συνεργασία με το Θέατρο Κνωσός, προσφέρει τη θεατρική παράσταση "Κοσμάς ο Αιτωλός", στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της και του ανθρωπιστικού έργου που επί σειρά ετών επιτελεί. Πρόκειται για μια παράσταση που μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στο αθηναϊκό κοινό, εκκινεί από την Πάτμο για να μεταφέρει την προσωπικότητα και τα κηρύγματα του φωτισμένου κοσμοκαλόγερου εντός και εκτός συνορων.

 

Το κείμενο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου διαγραφεί γλαφυρά την προσωπικότητα και το έργο του Πατροκοσμά, που αποτέλεσε τη φωνή της συνείδησης των Ελλήνων στην προεπαναστατική Ελλάδα. Ο Μιχάλης Σδούγκος που υπογράφει την παράσταση έχει συνθέσει ένα λιτό εικαστικό τοπίο που σε συνδυασμό με την βαθειά κατανυκτική μουσική του Φίλιππου Περιστέρη, καταδεικνύει το βάθος και την ευρύτητα του εμπνευσμένου δασκάλου του Γένους. Μέσα από την ερμηνεία του Λάμπρου Τσάγκα ανασταίνονται τα φλέγοντα διαχρονικά αιτήματα μέσα από τα οποία διατηρήθηκε ζωντανή η ελληνική συνείδηση μέσα στους αιώνες, η γλώσσα και η θρησκευτικότητα. Η πορεία ενός ηρωικού ιερέα που μιλώντας για το χτες, αγγίζει τα καίρια προβλήματα του τόπου μας και της ζωής μας μέχρι σήμερα.


Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ προσπαθώντας να βοηθάει με έμπρακτα τρόπο τους πολίτες σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, επιχειρεί να καλύψει τα κενά κάθε υφής. Έτσι, εκτός από τη συμπαράσταση σε υλικά και υπηρεσίες , προτίθεται να προσφέρει δωρεάν σε κάθε κάτοικο της Πάτμου μια παράσταση που ψυχαγωγεί και ενδυναμώνει εκείνους που με κοστος επιμένουν να ζουν στις περιοχές αυτές και να “φυλάνε Θερμοπύλες”.


Screenshot 2018-05-09 16.48.15

 


/Ομάδα Αιγαίου 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 14:20

&