Ανακοίνωση για την απώλεια του Σάββα Καζάνα

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 07:37
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία τύπου
Διαβάστηκε 7725 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ
ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Μ.Κ.Ε. για την απώλεια του Σάββα Καζάνα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας Αιγαίου στο θλιβερό άγγελμα της απώλειας του μέλους της Σάββα Καζάνα, ιατρού ΩΡΛ συνήλθε έκτακτα την 07/04/2014 και αποφάσισε τα παρακάτω για να τιμήσει τη μνήμη και την προσφορά του:

  1. Να ονομάσει το φετινό επετειακό 20ο διάπλου, που θα διεξαχθεί από 1η έως 12η Μαΐου, «Σάββας Καζάνας».
  2. Να ονομάσει ένα από τα έργα που η Ομάδα Αιγαίου πραγματοποιεί φέτος, στα μικρά και ακριτικά νησιά, με το όνομά του.
  3. Σε κάθε εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη στα νησιά θα τηρείται ενός λεπτού σιγή.
  4. Να τελέσει μνημόσυνο στη μνήμη του, στα νησιά που θα επισκεφτεί η Ομάδα Αιγαίου και να ρίξει στεφάνι και λουλούδια στη θάλασσα.
  5. Αντί στεφάνων, όποιος επιθυμεί, μπορεί να καταθέσει ένα ποσό υπέρ της Ομάδας Αιγαίου, με σκοπό την πραγματοποίηση έργου στη μνήμη του.

Ο Σάββας Καζάνας, διακεκριμένος επιστήμονας ιατρός, υπηρέτησε τις αρχές του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς με πολλαπλούς τρόπους, όπως την υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα έργα υποδομής.

Δέθηκε με τους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών –ιδιαίτερα με τα παιδιά-, τους ήξερε και τον ήξεραν με το μικρό του όνομα, πάντοτε πρόθυμος να σταθεί κοντά τους, να προσφέρει, να δημιουργήσει, να βελτιώσει και αναβαθμίσει την καθημερινότητά τους.

Δημιουργικός, καινοτόμος, στοχαστής και πάνω από όλα με πίστη στη δύναμη της συλλογικότητας, δεν πτοήθηκε ποτέ από δυσκολίες, ούτε καν από την ασθένεια του, την οποία αντιμετώπισε με το δικό του μοναδικό τρόπο και για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πολέμησε και νίκησε.

Εμείς που τον γνωρίσαμε, που ταξιδέψαμε στα νερά του Αιγαίου, που δημιουργήσαμε μαζί, θα τον έχουμε πάντοτε στη μνήμη μας και στην καρδιά μας

Θα είναι για πάντα αλησμόνητος.

Ετικέτες

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 07:47

&