Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009 22:00
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Λοιπές Δραστηριότητες
Διαβάστηκε 8580 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2008

Στην «Ομάδα Αιγαίου» δόθηκε μέρος του ιατρικού υλικού της Παραολυμπιακής Αποστολής του Πεκίνου.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) αποφάσισε να παραχωρήσει στην «Ομάδα Αιγαίου» μέρος του ιατρικού υλικού της που είχε προμηθευτεί και διέθετε για τις ανάγκες της Παραολυμπιακής Αποστολής στο Πεκίνο. Πρόκειται για φάρμακα όπως αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, αντιφλεγμονώδη κ.λ.π. για τα οποία οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών έχουν δυσκολίες στην εξεύρεση τους.

Η επίσημη παράδοση πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τετάρτη 5/11/2008) στα Γραφεία της ΕΠΕ. Την «Ομάδα Αιγαίου» εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Απόστολος Μπιλίρης, ο Αντιπρόεδρος Χάρης Κλάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Σύρος, ο Ταμίας Νικόλαος Τσίγκος και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας Βασίλης Αθανασίου και η Ιζόλδη Χατζηγιάννη Υπεύθυνη Ιατρικού τμήματος. Την ΕΠΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Σπύρος Σταυριαόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Αγγουράκης, η Ταμίας Ιώάννα Καρυοφύλλη, καθώς και ο Επικεφαλής της Ιατρικής Ομάδας Σπύρος Σπύρου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΕ Σπύρος Σταυριανόπουλος μεταξύ άλλων είπε: «Η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα είχε μια πολύ πετυχημένη πορεία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η στήριξη της ελληνικής κοινωνίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία αυτή. Το λιγότερο που μπορούμε λοιπόν να κάνουμε είναι να επιστρέψουμε στην κοινωνία ένα μέρος της προσφοράς αυτής, σαν ελάχιστη καταβολή χρέους. Το υλικό αυτό που παραδίδουμε σήμερα στην «Ομάδα Αιγαίου». Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει συνανθρώπους μας και προπάντων τα παιδιά στα νησιά της άγονης γραμμής του Αιγαίου. Άλλωστε πιστεύουμε ότι έχουμε χρέος να στηρίζουμε παρόμοιες προσπάθειες, που αναδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού».

Η «Ομάδα Αιγαίου» είναι μια κοινωφελής, ανθρωπιστική, οικολογική, πολιτιστική και μη κυβερνητική οργάνωση και δραστηριοποιείται στα νησιά της λεγόμενης «άγονης γραμμής». Ανάμεσα στις δραστηριότητες της είναι η συμβολή στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων των ακριτικών νησιών σε θέματα υγείας, παιδείας πολιτισμού, ανάπτυξης, επικοινωνιών κ.λ.π. για τις οποίες έχει πολλάκις βραβευθεί.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Τηλ.: 210 6496579, 6947931787, Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Σάκης Κωστάρης http://www.paralympic.gr/

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ομιλία Προέδρου ΔΣ Μνημόνιο συνεργασίας »

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 08:01

&