Δελτίο Τύπου – Πάτμος 2012 (16 – 18 Νοεμβρίου 2012)

H Ομάδα Αιγαίου συνεχίζοντας για 19η συνεχή χρονιά τη δραστηριότητα της, που στόχο έχει την ανακούφιση, στήριξη και ενίσχυση ενός σημαντικού και ζωτικού χώρου της πατρίδας μας, που αποτελούν τα ακριτικά και μικρά νησιά του Αιγαίου πελάγους, θα πραγματοποιήσει στα πλαίσια του προγράμματος της για το χειμώνα 2012 – 2013 μία τριήμερη αποστολή στην Πάτμο, από την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου έως και τη Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012.

Η αποστολή στη Πάτμο στελεχώνεται από μέλη και φίλους της Ομάδας και θα περιλαμβάνει είκοσι επτά (27) ιατρούς δεκαπέντε (15) ειδικοτήτων, νοσηλευτές και δεκαεπτά (17) επιπλέον άτομα για την οργάνωση και λειτουργία της γραμματειακής υποστήριξης των ιατρείων, των μικροβιολογικών εξετάσεων κλπ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η Ομάδα:

  1. Θα εξετάσει δωρεάν τους κατοίκους του νησιού, διενεργήσει μικροβιολογικές και αιματολογικές εξετάσεις και θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα πρόληψης παθήσεων του προστάτη και παθήσεων του ουροποιογεννητικού σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και προληπτικό έλεγχο καρκίνου του δέρματος. Θα γίνει προληπτικός έλεγχος στα παιδιά για ορθοπεδικές και καρδιολογικές παθήσεις. Όλοι οι κατάκοιτοι ασθενείς θα εξετασθούν και θα υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις κατ’ οίκον.
  2. Θα δωρίσει υγειονομικό υλικό στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα.
  3. Θα βραβεύσει τους έξι καλύτερους μαθητές της Β’ Λυκείου προσφέροντας τους από ένα χρηματικό έπαθλο.
  4. Θα πραγματοποιήσει ομιλία ιατρικού περιεχομένου με θέμα «Μετάδοση λοιμώξεων και τρόποι προφύλαξης» με ομιλητή το μέλος της Ομάδας Ν. Τουρούτογλου.

Αρμόδιοι επικοινωνίας:

Βασίλης Αθανασίου 210-3617150/6977-207030
Νίκος Τσίγκος 6944-410910
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@omadaaigaiou.gr /  v.athanasiou@athanlaw.gr