Δελτίο Τύπου – Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ Η.Π.Α.

Αντιπροσωπεία της Ομάδας μεταβαίνει στις ΗΠΑ όπου οι εκεί ομογενείς μας έχουν οργανώσει εκδηλώσεις για να τιμήσουν την Ομάδα και να γίνει ευρύτερα γνωστό το έργο της.

Η πρώτη εκδήλωση οργανώνεται στις  29 Νοεμβρίου 2010 στην Ουάσιγκτον από τον Ελληνικό Σύλλογο «Προμηθέας». Κατά τη διάρκειά της θα μιλήσει ο Γιώργος Τσούλιας, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης και εκ μέρους της Ομάδας ο Απόστολος Μπιλίρης.  Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της Ομάδας θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα εκεί.

Την επόμενη ημέρα, η Ομάδα θα παρουσιασθεί στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό της Νέας Υόρκης.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2010 ο Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος Νέας Υόρκης σε συνεργασία  με την Ομοσπονδία  Ελληνικών Συλλόγων μείζονος Νέας Υόρκης και τον Ελληνικό Σύνδεσμο, έχουν οργανώσει εκδήλωση στο Σταθάκειο Ίδρυμα προκειμένου να παρουσιάσουν τη δράση και το έργο της Ομάδας.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 3 Δεκεμβρίου 2010, στα πλαίσια του ετήσιου χορού του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου  Νέας Υόρκης που θα γίνει στο New York Athletic Club.

Στη εκδήλωση θα βραβευθούν  ο φιλέλληνας Γερουσιαστής του New Jersey Robert Menendez, ο επιχειρηματίας Πανίκος Παπανικολάου, ο καθηγητής Γαστρεντερολογίας του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες Χαράλαμπος Παθουλάκης και η ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ στην οποία θα απονεμηθεί το Βραβείο Διακεκριμένης Φιλανθρωπικής Οργάνωσης 2010.

Η βράβευση έχει σκοπό, σύμφωνα με τα λόγια του Προέδρου του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης Γ. Τσούλια, «Να αναγνωρίσει και προβάλλει το πολύπλευρο και πολυσήμαντο έργο της Ομάδας Αιγαίου, να ενισχύσει τους δεσμούς που δημιουργήθηκαν πρόσφατα μεταξύ του Συλλόγου μας και της Ομάδας στα πλαίσια του φετινού Διάπλου και να ευαισθητοποιήσει τα μέλη μας και άλλους φορείς της Ομογένειας για τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου».

Σε όλες τις εκδηλώσεις  θα διανεμηθεί έντυπο υλικό και θα προβληθούν βίντεο από τη δράση της Ομάδας.

Η Ομάδα θα εκπροσωπηθεί από τους κ.κ. Απόστολο Μπιλίρη, Βάκη Κοντοέ, Ιζόλδη Χατζηγιάννη, Σάββα Καζάνα και Γιώργο Πλακογιαννάκη.

Υπενθυμίζεται ότι στο φετινό 16ο Διάπλου της Ομάδας, είχε συμμετάσχει αντιπροσωπεία ομογενών από τις ΗΠΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της  Νέας Υόρκης Δρ. Γ. Τσιούλια. Οι ομογενείς μας είχαν την ευκαιρία  να γνωρίσουν από κοντά τη δράση της Ομάδας  και να συμμετάσχουν ενεργά στη παροχή ιατρικών υπηρεσιών  όπως και να συνδράμουν στο γενικότερο έργο της Ομάδας.