Δελτίο Τύπου – Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ

Τη Πέμπτη 3/11/2011 ξεκίνησαν τα μέλη της Ομάδας με προορισμό την Αμοργό στο πλαίσιο της προγραμματισμένης δεύτερης χειμερινής εξόρμησης.

Την Παρασκευή λειτούργησαν ιατρεία στην Αιγιάλη και το Σάββατο στη Χώρα. Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και χρειάσθηκε να παραταθεί το ωράριο των ιατρείων μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου ώστε να εξετασθούν όλοι όσοι προσήλθαν.

Ταυτόχρονα, κλιμάκια της Ομάδας όργωναν κυριολεκτικά το νησί μέχρι και την ώρα της αναχώρησης Κυριακή μεσημέρι επισκεπτόμενα κατάκοιτους ασθενείς στα σπίτια τους για παροχή ιατρικών υπηρεσιών και αιμοληψίες αλλά και για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών που παρουσιάστηκαν.

Το Σάββατο το βράδυ, ο Δήμαρχος Αμοργού με τη συνδρομή του Νίκου Γαβαλά, ομογενούς από την Αμερική, προσέφερε δείπνο στα μέλη της Ομάδας με εξαιρετικά τοπικά εδέσματα.

Ο απολογισμός της εξόρμησης ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη. Εξετάσθηκαν στα ιατρεία και στα σπίτια 325 κάτοικοι ενώ 135 άτομα υποβλήθηκαν σε αιμοληψία για τη διενέργεια αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων.

Η Ομάδα επέστρεψε στον Πειραιά την Κυριακή τα μεσάνυκτα έχοντας ολοκληρώσει μια ακόμη επιτυχημένη αποστολή.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εξόρμηση στην Αμοργό: