Δραστηριότητες

Η δράση της ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ έχει ως επίκεντρο τον Άνθρωπο, τον συνάνθρωπό μας, τον «αποκλεισμένο» ακρίτα νησιώτη, που  έχει ανάγκη από τη στήριξή μας και εμείς έχουμε ανάγκη από την ύπαρξη και ευημερία του εκεί που ζει και αναπτύσσεται: Στα «ξεχασμένα» νησιά του Αιγαίου Αρχιπελάγους, τα οποία συνειδητά επέλεξε η Ομάδα Αιγαίου να στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

Αποστολές

Περιλαμβάνονται οι ετήσιοι διάπλοι του Αιγαίου Πελάγους με τα φουσκωτά σκάφη και το  σκάφος υποστήριξης «Μηνάς Ε’» της Ομάδας. 

Ο Διάπλους του Αιγαίου Πελάγους γίνεται κάθε Μάιο και ένας μικρότερος Διάπλους το Φθινόπωρο.

Εκτελούνται και έκτακτες αποστολές για να καλυφθούν ανάγκες των νησιών.

 

Συνήθως σε κάθε Αποστολή συμμετέχουν ιατροί πάνω από 25 διαφορετικές ειδικότητες και πάν. Ταυτόχρονα, διενεργούνται βιοχημικές εξετάσεις στους κατοίκους.

Η εξυπηρέτηση των ιατρικών εξετάσεων και επεμβάσεων πραγματοποιείται με μεταφορά και εγκατάσταση σε κάθε νησί του απαραίτητου για όλες τις ειδικότητες του πλέον σύγχρονου ιατρικού, διαγνωστικού  και τεχνολογικού εξοπλισμού. 

Ιατρικές Εξετάσεις

Έργα Υποδομής

Κάθε χρόνο, σε συνεχή επικοινωνία με τους φορείς των νησιών καταγράφονται οι ανάγκες τους για έργα υποδομής.

Η Ομάδα Αιγαίου προβαίνει στις απαραίτητες μελέτες και αναλαμβάνει την εξεύρεση πόρων μέσω χορηγιών για την υλοποίησή τους.

Κατασκευάζονται γήπεδα, πολυγηπεδικοί σχολικοί χώροι, γυμναστήρια, παιδικές χαρές, παιδικοί σταθμοί, μονάδες αφαλάτωσης και πολλά άλλα.

 

Ένα βασικό μέλημα της Ομάδας Αιγαίου είναι η προσφορά σε εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό, πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και αθλητικό υλικό σε όλες τις βαθμίδες των σχολείων (όπως έπιπλα σχολείου, βιβλία, παιχνίδια, μουσικά όργανα, αθλητικά είδη, εξοπλισμό πληροφορικής και επικοινωνιών – ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablets, μηχανήματα προβολής, φωτοτυπικά, διαδραστικοί πίνακες, κλπ.)

 

Εξοπλισμός Σχολείων

Πολιτιστικές Δραστηριότητες

Η Ομάδα Αιγαίου διοργανώνει πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις θεάτρου σκιών, χορευτικές εκδηλώσεις  διαγωνισμούς φωτογραφίας & video, ζωγραφικής, ποίησης, κλπ.

Στόχος μας να κάνουμε τις πολιτιστικές δράσεις προσιτές σε κάθε κάτοικο των νησιών και ιδιαίτερα στα παιδιά. 

Θέλουμε να αναδείξουμε την κουλτούρα του κάθε τόπου.

Η ενημέρωση για επίκαιρα θέματα μέσω σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων από ειδικούς επιστήμονες αποτελεί προτεραιότητά μας.

Η θεματολογία περιλαμβάνει (ενδεικτικά), ενημέρωση για τη νόσο COVID-19, αντιμετώπιση θεμάτων σοβαρών ασθενειών, πρώτες βοήθειες (ΚΑΡΠΑ),  αντιμετώπιση σχολικού εκφοβισμού, ασφαλή χρήση διαδικτύου, κλπ.

Η γνώση αποτελεί βασικό δικαίωμα για όλους.

Σεμινάρια