Χειμερινή Αποστολή 2021 – Ιος

Χειμερινή Αποστολή της Ομάδας Αιγαίου

Συνεχίζουμε τον πλου της Προσφοράς στην

Ίο

8 έως και 10 Οκτωβρίου 2021

 

Η Ομάδα Αιγαίου αυτό τον Οκτώβριο θα βρεθεί κοντά στους κατοίκους της Ίου.

Μετά την καλοκαιρινή περίοδο με την έντονη τουριστική δραστηριότητα, θα πραγματοποιήσουμε πλήθος ιατρικών εξετάσεων και ελέγχους για τη μόλυνση από την COVID-19.

Στόχος μας να θωρακιστούν όσο το δυνατό οι κάτοικοι της Ίου για το χειμώνα που έρχεται και να μπορούν να ασκήσουν απρόσκοπτα τις δραστηριότητες τους.

Στην αποστολή συμμετέχουν ιατροί από 13 διαφορετικές ειδικότητες, νοσηλευτές και εξειδικευμένο παραϊατρικό προσωπικό.

Κάνοντας πράξη τη συνεργασία της Ομάδας Αιγαίου με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε.), την Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία & Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδας (Ε.Ρ.Ε.-ΕΠ.Ε.Ρ.Ε) και  την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.), θα δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους να καλύψουν τις ανάγκες τους σε κρίσιμα για την υγεία τους θέματα.

Οι γυναίκες του νησιού, πέραν των ιατρικών εξετάσεων θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μαστογραφίες, χάρη στην κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Επιπλέον, θα γίνει ενημέρωση όλων των κατοίκων για τη σπουδαιότητα και τα οφέλη του εμβολιασμού κατά της COVID-19, από εκπρόσωπο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Στην Ίο, θα έχουμε και τη μεγάλη χαρά να εγκαινιάσουμε και τη ράμπα ΑΜΕΑ  για ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα (είναι η Τρίτη ράμπα ΑΜΕΑ που κατασκευάζει η Ομάδα Αιγαίου), η οποία ήδη λειτούργησε το φετινό καλοκαίρι.

Ευχαριστούμε την Ε.Π.Ε. την Ε.Ρ.Ε.-ΕΠ.Ε.Ρ.Ε και την Ε.Α.Ε.  για τη συνεργασία μας σε κοινές δράσεις και τη συμμετοχή των ιατρών τους  στην Αποστολή μας.

Η Αποστολή αυτή δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς τους υποστηρικτές μας τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς κάθε κάτοικο, τις δημοτικές και υγειονομικές αρχές του νησιού, για τη φιλοξενία και συνεργασία τους και να τους διαβεβαιώσουμε ότι ανήκουμε όλοι μαζί στη Μεγάλη Οικογένεια του Αιγαίου και θα είμαστε πάντα κοντά τους για την αναβάθμιση των καθημερινών συνθηκών ζωής τους.