26ος Διάπλους – 2020

26ος Διάπλους του Αιγαίου Πελάγους της Ομάδας Αιγαίου

Φούρνοι, Θύμαινα, Πάτμος, Λειψοί, Αρκιοί, Αγαθονήσι, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά,  Αμοργός, Ίος, Σίκινος, Κουφονήσι

 

08 έως και 12 Οκτωβρίου 2020

 

Για 26η χρονιά η Ομάδα Αιγαίου -ανεξάρτητα από τις πρωτόγνωρες  συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία – βρέθηκε κοντά στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες πρόσβασής τους σε μεγαλύτερα νησιά ή αστικά κέντρα.

Ο 26ος Διάπλους ολοκληρώθηκε με επιτυχία με την ενεργή  συμμετοχή του Εθνικού  Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ). O κύριος σκοπός της Αποστολής ήταν οι έλεγχοι για COVID-19.

Σε μόλις 5 ημέρες τα φουσκωτά σκάφη της Ομάδας Αιγαίου διένυσαν  περισσότερα από 450 ναυτικά μίλια για να προσφερθούν υπηρεσίες στα 13 νησιά μας.

Η  κοινή αποστολή, που την αποτελούσαν ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του ΕΟΔΥ, ιατροί της ΕΠΕ, οι εθελοντές ιατροί και τα μέλη της Ομάδας Αιγαίου, επισκέφθηκε τα νησιά Φούρνους, Θύμαινα, Πάτμο, Λειψούς, Αρκιούς, Αγαθονήσι, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά,  Αμοργό, Ίο, Σίκινο και Κουφονήσι.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για Covid-19 από τον ΕΟΔΥ, καθώς και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις  και μικροβιολογικές εξετάσεις από την Ομάδα Αιγαίου και ΕΠΕ. Επιπλέον, η Ομάδα Αιγαίου προσέφερε υγειονομικό υλικό και  εξοπλισμό στα νησιά.

 

Ο χάρτης της αποστολής