Δελτίο Τύπου – Φθινοπωρινές Αποστολές της ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ σε Σχοινούσα & Αμοργό

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης δραστηριότητας της Ομάδας Αιγαίου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προγραμματίσθηκαν οι παρακάτω αποστολές:

3ΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ

Παλιοί γνώριμοι με τους αξιαγάπητους και φιλόξενους κατοίκους της όμορφης Σχοινούσας και της γραφικής Αμοργού και ανταποκρινόμενοι με ιδιαίτερη χαρά στο αίτημα των απόμαχων ακριτών και φίλων μας που μας περιμένουν κάθε χρόνο, θα επισκεφτούμε φέτος τη Σχοινούσα για ένα 3ήμερο στις αρχές του Οκτώβρη και την Αμοργό επίσης για ένα 3ήμερο στις αρχές του Νοέμβρη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Ομάδας στα παραπάνω νησιά θα λειτουργήσουμε όπως πάντα, ιατρεία με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και θα εκτελέσουμε εργαστηριακές εξετάσεις σε όσους το επιθυμούν.

Όλα τα παιδιά του νησιού θα υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο που αφορά καρδιολογικές, οδοντιατρικές, ορθοπεδικές, οφθαλμολογικές και ΩΡΛ παθήσεις και βέβαια θα εξετασθούν και από τον παιδίατρο μας.

Επιπλέον θα λειτουργήσουμε ιατρεία υπερήχων, triplex, ιατρείο πρόληψης γυναικολογικού καρκίνου , καρκίνου του ουροποιητικού και καρκίνου δέρματος.

Όλα τα κατάκοιτα περιστατικά θα εξετασθούν από τους γιατρούς μας κατ οίκον και εφ όσον χρειάζεται ή το επιθυμούν θα γίνουν και αιμοληψίες επίσης κατ οίκον.

Η Ομάδα, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των νησιών και ανταποκρινόμενη στα αιτήματά τους, θα προσπαθήσει να καλύψει τις τυχόν ανάγκες των νηπιαγωγείων και των σχολείων σε εκπαιδευτικό, μορφωτικό, παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό υλικό.