Καστελλόριζο Χειμερινή Αποστολή 2022

Αποστολή στο Καστελλόριζο

 

Το Καστελλόριζο είναι κοντά μας και εμείς κοντά του!

 

Στην Αλληλεγγύη δεν Υπάρχουν Αποστάσεις

 

Από 14 έως 16 Οκτωβρίου 2022

 

 

Η  Ομάδα  Αιγαίου θα βρεθεί κατά τη διάρκεια της φετινής χειμερινής Αποστολής στο Καστελλόριζο, στο ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας,  εκεί που κτυπά δυνατά η καρδιά της πατρίδας μας.

 

Η Αποστολή στο Καστελλόριζο γίνεται  με τη συνδρομή και υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

 

Το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα θα διαθέσουν πολεμικό και περιπολικό σκάφος αντίστοιχα και μαζί με φουσκωτά σκάφη της Ομάδας Αιγαίου, θα γίνει η μετακίνηση των εθελοντών και εθελοντριών από τη Ρόδο στο Καστελλόριζο και η επιστροφή τους.

 

Το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα, εκτός από  φρουροί των θαλασσίων περιοχών της Πατρίδας μας, είναι ταυτόχρονα και οι αρωγοί των κοινωνιών αυτών, στα  θέματα της καθημερινότητάς τους, καθιστώντας τους πρωταγωνιστές της κοινωνικής προσφοράς.

Η κοινή μας Αποστολή με το Πολεμικό  Ναυτικό και το Λιμενικό  Σώμα, πέρα από τα πρακτικά αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων και των άλλων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, θα ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο στη σπουδαιότητα του εθελοντισμού και τη σημασία της συνεργασίας με το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα στο πλαίσιο της  έμπρακτης  κοινωνικής προσφοράς.

 

Στο τριήμερο αυτό η Ομάδα Αιγαίου -με πάνω από 100 εθελοντές και εθελόντριες – θα πραγματοποιήσουν πλήθος δράσεων όπως:

 

Ιατρικές εξετάσεις από 17 διαφορετικές ειδικότητες

Μικροβιολογικές / Βιοχημικές Εξετάσεις

Post COVID ιατρείο

Εκπαίδευση σε Πρώτες Βοήθειες, από νοσηλεύτριες-εκπαιδεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Συναυλία: «Τραγουδάμε για το Καστελλόριζο» με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Αγώνας Μπάσκετ με τη συμμετοχή του διεθνούς μπασκετμπολίστα Γιάννη Μπουρούση

 

Οι  εξετάσεις των πνευμόνων καθώς και αυτές που αφορούν τη νόσηση από την COVID-19, θα γίνουν με τη χρήση του υπερσύγχρονου φορητού  θωρακικού  υπερηχοτομογράφου -ECOVIDUS- της Ομάδας Αιγαίου (προσφορά των Unilever / My market).

Κάνοντας για άλλη μια φορά πράξη την εξαιρετική συνεργασία της Ομάδας Αιγαίου με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε.), την Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία & Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδας (Ε.Ρ.Ε.-ΕΠ.Ε.Ρ.Ε), την Ελληνική Δερματολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, δίνουμε τη  δυνατότητα στους κατοίκους να καλύψουν τις ανάγκες τους σε κρίσιμα για την υγεία τους θέματα.

 

Η Ομάδα Αιγαίου, θα δωρίσει ιατρικό εξοπλισμό στη  δομή υγείας, του νησιού, εξοπλισμό σε σχολεία μαζί με εκπαιδευτικό υλικό.

 

Στόχος μας στην Ομάδα Αιγαίου, είναι  να αποδεικνύουμε ότι αυτοί οι άγιοι τόποι τα  νησιά μας, πρέπει να σφύζουν από ζωή, οι κάτοικοι να έχουν την απαιτούμενη υποστήριξη, ίσες ευκαιρίες, αναγνωρίζοντας ότι  η διαβίωση τους σε αυτά είναι μέγιστης σημασίας.

Στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να συνδράμουμε τις προσπάθειες της Πολιτείας για τη στήριξη των νησιών μας, δείχνοντας ότι εθελοντισμός είναι η βαθιά κατανόηση της θέσης των  συνανθρώπων  και των αναγκών τους, με την υλοποίηση έργων και δράσεων για το συνολικό όφελος της κοινωνίας.

 

Η Αποστολή αυτή δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς τους υποστηρικτές μας.

 

Ευχαριστούμε και όλες τις εταιρείες που στηρίζουν την Αποστολή μας: Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία,  ΝΙΚΑΣ Α.Ε., ΤΣΙΜΗ Α.Ε.,  DRUCKFARBEN – KRAFT Α.Ε.,  TOTAL EREN – EREN HELLAS Α.Ε., Rethink Business Lab, Πολυιατρείο & Διαγνωστικό Εργαστήριο Υγεία Αμπελοκήπων Ιατρική ΑΕ.

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς κάθε κάτοικο, τις δημοτικές και υγειονομικές αρχές του Καστελλόριζου, για τη φιλοξενία και συνεργασία τους και να τους διαβεβαιώσουμε ότι ανήκουμε όλοι μαζί στη Μεγάλη Οικογένεια του Αιγαίου και θα είμαστε πάντα κοντά τους για την αναβάθμιση των καθημερινών συνθηκών ζωής τους.

 

Ευχαριστούμε και τους εθελοντές και εθελόντριες που συμμετέχουν στην Αποστολή μας  και αφιερώνουν πολύτιμο προσωπικό χρόνο και ενέργεια για την οργάνωση και διεξαγωγή της.