28ος Διάπλους – 2022

28οςΔιάπλους του Αιγαίου Πελάγους της Ομάδας Αιγαίου

 

Εθελοντισμός με Επίκεντρο τον Άνθρωπο

 

Φούρνοι, Θύμαινα, Αγαθονήσι, Αρκιοί, Λειψοί, Πάτμος, Δονούσα, Ανάφη, Κουφονήσι

 

5 έως και 15 Μαΐου 2022

 

Για 28η χρονιά η Ομάδα Αιγαίου θα βρεθεί κοντά στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών για να προσφέρει τις υπηρεσίες της, σε μια δύσκολη την εποχή, όπου πρέπει να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας COVID-19 και να βοηθήσουμε στην επάνοδο στην καθημερινότητα.

 

Στις 11  ημέρες του Διάπλου, τα φουσκωτά σκάφη της Ομάδας Αιγαίου -με 100 εθελοντές και εθελόντριες, ιατροί από 15 διαφορετικές ειδικότητες, νοσηλευτές και εξειδικευμένο παραϊατρικό προσωπικό – θα διανύσουν περισσότερα από 500 ναυτικά μίλια για να προσφερθούν τις ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους και του πιο απομακρυσμένου νησιού!

 

Από φέτος, στον ιατρικό διαγνωστικό εξοπλισμό της Ομάδας Αιγαίου, προστίθεται το νέο απόκτημα μας, ένας υπερσύγχρονος φορητός θωρακικός υπερηχοτομογράφος!

 

Με της τελευταίας τεχνολογίας αυτό φορητό μηχάνημα παρέχεται ακρίβεια διάγνωσης μεγαλύτερη από ένα τομογράφο με μια ανώδυνη και μη επεμβατική εξέταση.

 

Με τον υπερηχοτομογράφο  μπορούμε να  προσφέρουμε εξελιγμένες εξετάσεις των πνευμόνων που καλύπτουν κάθε πάθηση, συμπεριλαμβανομένης και της COVID-19.

Μάλιστα,  σε όσους έχουν νοσήσει με COVID-19 μπορούν να εκτιμηθούν  βλάβες των πνευμόνων  που πιθανόν να παραμένουν μετά τη νόσηση.

 

Με το φορητό υπερηχοτομογράφο θα εξετάσουμε κατοίκους μέχρι και το πιο απομακρυσμένο σπίτι.

Σημειώνεται ότι τέτοιοι υπερηχοτομογράφοι υπάρχουν πολύ λίγοι και μόνο σε μεγάλα νοσοκομεία, της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

 

Κάνοντας πράξη τη συνεργασία της Ομάδας Αιγαίου με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε.), την Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία & Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδας (Ε.Ρ.Ε.-ΕΠ.Ε.Ρ.Ε),  την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.), την Ελληνική Δερματολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, θα δοθεί για άλλη μια φορά η  δυνατότητα στους κατοίκους, να καλύψουν τις απαραίτητες ανάγκες τους σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα όπως αυτό της υγείας, με την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία που μας διακρίνει.

 

Οι κάτοικοι, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ιατρικές και μικροβιολογικές / βιοχημικές εξετάσεις. Σε κάθε νησί θα λειτουργήσει και ιατρείο Post COVID.

 

Κατά τη διάρκεια του Διάπλου θα τηρηθούν αυστηρά  όλα  τα πρωτόκολλα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19 και θα διενεργηθούν rapid tests στους κατοίκους των νησιών και στους εθελοντές και εθελόντριες της Αποστολής.

 

Η Ομάδα Αιγαίου, θα δωρίσει ιατρικό εξοπλισμό σε δομές υγείας, εξοπλισμό σε σχολεία μαζί με εκπαιδευτικό υλικό και θα υλοποιήσει, όπως κάθε χρόνο, έργα υποδομής, αναγκαία για την διευκόλυνση των συνθηκών ζωής στα νησιά.  Ταυτόχρονα θα οργανώσει αθλητικές, πολιτιστικές και περιβαντολογικές δράσεις.

 

Η Αποστολή αυτή, δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς τους υποστηρικτές μας!

 

Θερμές ευχαριστίες στους μεγάλους υποστηρικτές μας Unilever/My Market,  Pfizer, BAYER Hellas AE, Τσιμή ΑΕ.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλες τις εταιρείες που στηρίζουν  το φετινό διάπλου: Druckfarben, ΕΛΠΕΝ, WHITESTONE, Chipita Global SA, Κυλινδροι Βαθυτυπιας Καραγιαννης ΑΕ, BRIGHTCOLORS AE, Motor Oil, PENCO, Mellon Technologies SA, ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ, Rethink Business Lab, Emmamode ΕΠΕ, Ελληνική Ζύμη, Παλλάδιον, ΜΕΓΑ ΑΕ, Σαβάλας Εκδόσεις  ΑΕ, Κουμεντάκης ΑΕ, Πολυιατρείο & Διαγνωστικό Εργαστήριο Υγεία Αμπελοκήπων Ιατρική ΑΕ.

 

Η συνεργασία μας με τις δημοτικές, υγειονομικές και εκπαιδευτικές αρχές των νησιών είναι πάντα άψογη, η αγάπη των κατοίκων είναι πάντα έκδηλη στην εγκάρδια φιλοξενία που μας παρέχουν και μας διαβεβαιώνει πως όλοι μαζί ανήκουμε στη Μεγάλη Οικογένεια του Αιγαίου!

Εμείς τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα  τους για την αναβάθμιση των καθημερινών συνθηκών διαβίωσής τους.

 

Όλο το έργο της Ομάδας Αιγαίου στηρίζεται στις άοκνες προσπάθειες των εθελοντών μας, που  ευχαριστούμε θερμά, για τον πολύτιμο προσωπικό χρόνο και την ενέργεια που αφιερώνουν για να πραγματοποιηθεί και φέτος ο 28ος Διάπλους της Ομάδας μας.