18ος Διάπλους

Στιγμιότυπα 18ου Διάπλου (Μέρος 1ο)

 

 

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012 – 18ος Διάπλους

Η Ομάδα ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, 10/5/2012 με κατεύθυνση τη Σίκινο.

Μετά από μια μικρή στάση στο Βαθύ της Σίφνου, φθάσαμε στη Σίκινο όπου πολλοί κάτοικοι με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Σιρίγο μας περίμεναν στο ντοκο

Μικροί μαθητές μας πρόσφεραν λουλούδια και οι κάτοικοι τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

Το βράδυ, οργανώθηκε γιορτή με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων στο χώρο του πολυγήπεδου που αναμόρφωσε και εξόπλισε η Ομάδα.

Ο Δήμαρχος στο λόγο του, αναφέρθηκε στο έργο της Ομάδας και ανακοίνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ανακηρύχθηκαν Επίτιμοι Δημότες της Σικίνου τα μέλη της Ομάδας Αιγαίου και παρέδωσε σε κάθε ένα μέλος τα σχετικά διπλώματα.

Η καθηγήτρια κ. Μαρία Ανδρεάδου, μίλησε εξ ονόματος των εκπαιδευτικών και εξέφρασε τις ευχαριστίες των καθηγητών και των μαθητών για τη στήριξη που παρέχει η Ομάδα.

Ευχαριστήριο μήνυμα εκ μέρους των εκπαιδευτικών της Σικίνου που αναγνώστηκε στις 10.05.2012.

Με μεγάλη χαρά και εκτίμηση καλωσορίζουμε ως Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο της Σικίνου την Ομάδα Αιγαίου.

Είναι σπάνιο στις μέρες που ζούμε να εμφανίζονται και να υπάρχουν δίπλα σου άνθρωποι με κοινωνική ευαισθησία, αγάπη και αληθινή αλληλεγγύη για το συνάνθρωπό τους.

Μέσα από την καρδιά μας λοιπόν οφείλουμε με τη σειρά μας να τους ευχαριστήσουμε κι εμείς όχι μόνο με αφορμή την προσφορά του γηπέδου αυτού στο μικρό σχολείο μας, ούτε μόνο γιατί αφιλοκερδώς αύριο το πρωί θα παρέχουν την ιατρική τους αρωγή στους κατοίκους του νησιού μας, αλλά κυρίως γιατί με το παράδειγμά τους παρέχουν τόσο σε μας όσο και στους μαθητές μας ένα πολύ σπουδαίο παιδαγωγικό μάθημα δοτικότητας και ένα μήνυμα ζωής που θα ακολουθεί όλους μας στα επόμενα χρόνια της ζωής μας.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιάμας.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 – 18ος Διάπλους

Την επόμενη ημέρα, 11/5/2012, η ιατρική ομάδα έπιασε δουλειά.

Στα ιατρεία προσήλθαν και εξετάστηκαν 87 κάτοικοι ενώ το μικροβιολογικό τμήμα έκανε 72 αιμοληψίες.

18 γυναίκες υποβλήθηκαν σε Pap-test και έγιναν 3 βιοψίες.

Η Ομάδα παρέδωσε στα σχολεία εκπαιδευτικό υλικό και τα αναλώσιμα που είχαν ζητήσει οι εκπαιδευτικοί.

Το απόγευμα η Ομάδα αναχωρεί για τη Σχοινούσα.