29ος Διάπλους του Αιγαίου Πελάγους της Ομάδας Αιγαίου

Εθελοντισμός με Επίκεντρο τον Άνθρωπο

Κίναρος, Αμοργός, Ανάφη, Θηρασιά, Ίος, Φολέγανδρος, Κουφονήσι

4 έως και 14 Μαΐου 2023

Για 29η χρονιά η Ομάδα Αιγαίου θα βρεθεί κοντά στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών για να προσφέρει πολυεπίπεδες υπηρεσίες αναδεικνύοντας την κοινωνική αλληλεγγύη σαν τον παράγοντα που αναβαθμίζει τις συνθήκες ζωής των κατοίκων των νηιών μας,

 

Στις 11 ημέρες του Διάπλου, τα φουσκωτά σκάφη της Ομάδας Αιγαίου -με πάνω από 100 εθελοντές και εθελόντριες, ιατροί από 16 διαφορετικές ειδικότητες, νοσηλευτές και εξειδικευμένο παραϊατρικό προσωπικό θα είναι το σημείο αναφοράς των κατοίκων.

 

Οι ιατρικές ειδικότητες του φετινού Διάπλου είναι:

 

-Αγγειοχειρουργός
-Ακτινολόγος
-Γενικός χειρουργός
-Γυναικολόγος
-Δερματολόγος
-Καρδιολόγος
-Ογκολόγος
-Οδοντίατρος
-Ορθοπεδικός
-Οφθαλμίατρος
-Παθολόγος
-Παιδίατρος
-Πλαστικός χειρουργός
-Πνευμονολόγος
-Ρευματολόγος

-ΩΡΛ

 

Ταυτόχρονα, θα διεξαχθούν αιματολογικές εξετάσεις και θα λειτουργήσουν ειδικά ιατρεία. Το Ιατρείο Μαστού και το Ιατρείο POST COVID.

 

Στον ιατρικό διαγνωστικό εξοπλισμό της Ομάδας Αιγαίου, θα έχουμε και πάλι μαζί μας το μοναδικό και υπερσύγχρονο φορητό θωρακικό υπερηχοτομογράφο. Με τον υπερηχοτομογράφο μπορούμε να προσφέρουμε εξελιγμένες εξετάσεις των πνευμόνων που καλύπτουν κάθε πάθηση, συμπεριλαμβανομένης και της COVID-19.Μάλιστα, σε όσους έχουν νοσήσει με COVID-19 μπορούν να εκτιμηθούν βλάβες των πνευμόνων που πιθανόν να παραμένουν μετά τη νόσηση.

 

Εκτός από τον υπερηχοτομογράφο, στον εξοπλισμό μας συμπεριλαμβάνονται η φορητή συσκευή Υπερήχων για πολλαπλού τύπου εξετάσεις, καθώς και νέος τελευταίας τεχνολογίας οδοντιατρικός εξοπλισμός.

 

Ενισχύοντας τη συνεργασία μας με Επιστημονικές Εταιρείες και Κλινικές, θα είναι μαζί μας στο Διάπλου οι:

 

-Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε.)
-Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία & Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδας
-Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.)
-Ελληνική Δερματολογική Εταιρεία (ΕΔΕ)
-Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
-Α’ Χειρουργική Κλινική ΕΚΠΑ του Λαϊκού Νοσοκομείου
-Β’ Γυναικολογική– Μαιευτική Κλινική ΕΚΠΑ – Αρεταιείου Νοσοκομείου

 

Στην Αποστολή μας θα είναι κοντά μας -για μία ακόμη χρονιά- και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ). Οι νοσηλεύτριες εκπαιδεύτριες του ΕΕΣ θα προσφέρουν βιωματική εκπαίδευση σε Πρώτες Βοήθειες στους μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων καθώς και στους κατοίκους των νησιών.

 

Πιστεύουμε ότι δίνουμε τη δυνατότητα στους κατοίκους, να καλύψουν τις απαραίτητες ανάγκες τους σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα όπως αυτό της υγείας, με την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία που μας διακρίνει.

 

Η Ομάδα Αιγαίου, θα δωρίσει ιατρικό εξοπλισμό σε δομές υγείας, εξοπλισμό σε σχολεία μαζί με εκπαιδευτικό υλικό και θα υλοποιήσει, όπως κάθε χρόνο, έργα υποδομής, αναγκαία για την διευκόλυνση των συνθηκών ζωής στα νησιά. Μεταξύ άλλων, μεγάλης σημασίας έργο είναι η κατασκευή της 4ης ράμπας ελεύθερης πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με κινητικές δυσκολίες στην Ανάφη.

 

Ταυτόχρονα, θα οργανώσει αθλητικές, πολιτιστικές και ενημερωτικές δράσεις, όπως συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου σκιών, παραστάσεις με μάγο, αγώνες μπάσκετ «τα σουτάκια του Αιγαίου».

 

Η συνεργασία μας με τις δημοτικές, υγειονομικές και εκπαιδευτικές αρχές των νησιών είναι πάντα άψογη, η αγάπη των κατοίκων είναι πάντα έκδηλη στην εγκάρδια φιλοξενία που μας παρέχουν και μας διαβεβαιώνει πως όλοι μαζί ανήκουμε στη Μεγάλη Οικογένεια του Αιγαίου!

 

Εμείς τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους για την αναβάθμιση των καθημερινών συνθηκών διαβίωσής τους.

 

Το έργο της Ομάδας Αιγαίου στηρίζεται στους δωρητές μας για τα έργα και τον εξοπλισμό που υλοποιούμε στα νησιά και τους ευχαριστούμε για τη διαχρονική υποστήριξή τους.

 

Ο Διάπλους μας πραγματοποιείται χάρη στις άοκνες προσπάθειες των εθελοντών μας, που ευχαριστούμε θερμά, για τον πολύτιμο προσωπικό χρόνο και την ενέργεια που αφιερώνουν στην επιτυχία των δράσεων της Ομάδας μας.